Als het anders loopt

 
Contact_1.html

Haptonomische begeleiding

Er kunnen allerlei oorzaken zijn, waardoor een zwangerschap, de bevalling of de periode erna anders loopt. Haptonomische begeleiding kan jullie hierin ondersteunen.


Verlies

Er kan tijdens jullie zwangerschap of na de geboorte iets zijn mis gegaan. Er kan bijvoorbeeld een miskraam zijn opgetreden, of er kan een andere oorzaak zijn, waardoor jullie je kindje hebben verloren.


Het verlies van jullie kindje kan lichamelijk en emotioneel heel aangrijpend zijn. Gevoelens van boosheid, angst, twijfels, leegte en onmacht kunnen gaan overheersen. De (rouw)verwerking in een dergelijke situatie is heel belangrijk. Ook de keuze voor een nieuwe zwangerschap zal niet vanzelfsprekend zijn. Met haptonomische begeleiding streven we ernaar emoties een plaats te geven in jullie leven.


De haptonomische begeleiding kan jullie ondersteunen in:

- het volgen van je eigen gevoel,

- het vertrouwen terugwinnen in jezelf,

- het gevoelsmatig ruimte maken voor jullie aankomende baby

- het op een gepaste wijze begeleiden naar de bevalling toe


Alleenstaande moeder

Als alleenstaande moeder is de zwangerschap, bevalling en ook de periode na de geboorte van je kindje extra zwaar. Juist nu is het goed om (naast verdriet), ruimte te maken voor je kindje. In deze situatie is het heel zinvol om haptonomische zwangerschapsbegeleiding te volgen.

Het is goed om iemand die je dierbaar is (moeder, vriendin) te vragen om de begeleiding samen met je te volgen en samen naar de bevalling te werken.


Postnatale depressie

Bij een postnatale depressie is het belangrijk dat je begrip krijgt voor je eigen gevoelens die de overhand nemen. Met haptonomische begeleiding kun je deze samen met je partner de juiste plaats geven.


De haptonomische begeleiding kan jullie ondersteunen in:

- hoe je als partner ermee om kunt gaan

- hoe je in contact komt met je baby

  1. -hoe je omgaat met je huilende baby

- weer vertrouwen in jezelf krijgen

  1. -vertrouwen in je herstel krijgen


Persoonlijke situatie

Jullie situatie kan anders zijn als hierboven beschreven. Als je wilt weten of haptonomische begeleiding jullie kan ondersteunen, neem dan contact met mij op.

© 2016 PURE - natuurgerichte therapie

Jullie situatie 
persoonlijk
bespreken?

Neem contact met mij op.Contact_1.html