Babymassage

 

Babymassage


Voor de geboorte wordt je kindje negen maanden in de veilige warmte van je buik gewiegd en gevoed. Alle behoeften worden vervuld en je kindje raakt gewend aan een gevoel van voortdurende omarming en koestering. In je buik zoekt de baby al contact en dit werd door jou en je partner beantwoord door het strelen van je buik. Bij de bevalling verlaat je kindje deze veilige beslotenheid, de behoefte aan contact en geborgenheid blijft echter. Omdat je baby nog niet met woorden kan communiceren, is lichaamstaal heel belangrijk.


Door middel van aanraking en massage maak je contact via de huid. Het lichamelijk contact geeft je baby, net als in de baarmoeder, een gevoel van veiligheid, vertrouwen en zelfstandigheid. De manier waarop je je baby aanraakt en vasthoudt, heeft grote invloed op zijn/haar emotionele- en lichamelijke ontwikkeling.


Voor wie?

De lessen babymassage zijn bestemd voor ouders met een baby vanaf ongeveer 6 weken tot 9 maanden. In de lessen integreer ik inzichten vanuit de haptonomie. Er wordt veel aandacht besteed aan het contact met je kindje. Je leert hoe je zelf thuis kunt masseren en krijgt tips hoe je je baby het beste kunt benaderen, oppakken en dragen.


Voor meer informatie over babymassage lees verder ...

© 2016 PURE - natuurgerichte therapie

Babymassage ...

Maak nu een afspraak! 


Contact_1.html
Contact_1.html
  Bel of mail meContact.html