Jullie kindje

 
Ervaringen/Ervaringen.html

Elkaar leren kennen ...


Een baby begint al vóór de geboorte met ontdekken.

In 12 weken tijd groeit het piepkleine bevruchte eicelletje uit tot een echt mensje, met alles erop en eraan. De baby is dan 9 cm lang en weegt 14 gram. De komende maanden ontwikkelen ook de lever, nieren, maag, blaas, longen, spieren, zintuigen en hersenen zich verder.

Rond de 20e week kun je je kind voor het eerst voelen bewegen. De baby is dan ongeveer zo groot als een vuist en heeft nog volop ruimte om rond te zwemmen. Dit is het moment waarop de bewegingen van het kind ook voor de vader goed voelbaar zijn. Het kind gaat nu al ‘op zoek’ naar zijn ouders. Hij geeft stompjes aan de binnenkant van de buik in een poging om jullie aandacht te trekken! Een ongeboren baby kan al goed voelen; de toegenomen spanning in je lichaam wanneer je het (te) druk hebt, maar ook de liefdevolle hand op je buik.


Deze pure vorm van zwangerschapsbegeleiding is erop gericht dat jullie al voor de geboorte, zo vroeg mogelijk, een hechte band vormen met jullie kindje. Als moeder voel je het kindje in je buik bewegen, waardoor het contact tussen jullie er vanzelf sneller is. Voor de vader is dit iets anders. Jij zal het contact moeten ‘opzoeken’.


Tijdens de zwangerschapsbegeleiding leer je samen met je partner door middel van aanraking contact te maken met jullie baby. Je kindje zal zich veilig en welkom voelen en reageren door zich in je hand te nestelen. Zo leg je al voor de geboorte de basis voor een hechte band met je kindje.

Dat is enorm belangrijk voor zijn verdere ontwikkeling.

Zelf word je door de begeleiding gevoeliger voor de signalen van je lichaam en de baby in je buik. Je partner wordt door het contact met jou en de baby sterker betrokken bij de zwangerschap.

© 2016 PURE - natuurgerichte therapie


Ervaringen van ouders Lees ze hier ...Ervaringen/Ervaringen.html