Stuitligging

 

Therapie bij kindjes in stuitligging


Stuitligging

Tussen week 29 en 32 van de zwangerschap liggen ongeveer 15% van de baby’s in stuitligging. Het kindje ligt met het hoofd naar boven en met de stuit naar beneden. De kans dat het kindje vanzelf gaat draaien ligt op ongeveer 50%. Onderzoek wijst uit dat het draaien bij een behandeling met moxatherapie in week 33 en 34 van de zwangerschap maar liefst 25% vaker gebeurt dan wanneer er geen behandeling plaatsvindt.


Moxatherapie bij stuitligging

Indien je baby in stuitligging ligt kun je een afspraak maken voor moxatherapie. Het beste moment om met de behandeling te beginnen is in week 33 of 34 van de zwangerschap. Bij de behandeling wordt een acupunctuurpunt op de kleine teen door middel van een moxa-sigaar verwarmd.
Dit punt ligt op een meridiaan (energiebaan) die een verbinding heeft met de baarmoeder. De warmte zorgt voor beweging, waardoor het kindje gestimuleerd wordt om te draaien. Vaak voelt de aanstaande moeder het kindje al tijdens de eerste behandeling bewegen.


Thuis behandelen

Moxatherapie bij stuitligging is een veilige en eenvoudige behandeling die je thuis met behulp van je partner zelf kunt uitvoeren. In één behandeling wordt de moxatherapie toegepast en aan jullie uitgelegd. Vervolgens krijg je voldoende moxa, waarmee je de behandeling dagelijks 2 weken lang kunt herhalen.


Voor meer informatie over de voordelen van moxatherapie lees verder ...

© 2016 PURE - natuurgerichte therapie

“ Beste Marjan,

Het is niet te geloven, maar onze kleine meid heeft zich vandaag gedraaid!! “

Lees meer ...Ervaringen/Ervaringen.htmlErvaringen/Ervaringen.htmlshapeimage_4_link_0
Ervaringen/Ervaringen.html